O nama

Zanatski centar “Andrić” je porodična firma koja se bavi projektovanjem i izvođenjem termotehničkih instalacija. Počinje sa radom u aprilu 2001. godine i tokom decenije postojanja, uspeva da  dostigne adekvatno pozicioniranje na tržištu, lako uočljiv kvalitet i realizaciju projekata primenjenih u prostorima različitih veličina, od stambenih, do velikih proizvodnih hala i poslovnih sistema.

Reč je o svim termičkim uslovima, nezavisno od toga da li je u pitanju grejanje ili hlađenje objekta.

Novi poslovni i izložbeni prostor  korisnicima usluga potpuno omogućava da se uvere o mogućnostima radova, asortimanu, kao i svim dodatnim informacijama neophodnim klijentu.

Početak

U aprilu 2001. godine započeto je samostalno obavljanje delatnosti. Prva iskustva sticana su unutar najbližeg okruženja, s obzirom da je najstariji član porodice Andrić posedovao veliko iskustvo u postavljanju kućnih instalacija koje je godinama sticao radeći za drugu, poznatu i renomiranu firmu.

Prvi poslovi Zanatskog centra su bili skromnog obima i uglavnom su to bile instalacije manjih stambenih jedinica. Radovi su izvođeni u Srbiji i Crnoj Gori u dvočlanom timu, projektant i majstor. Tako se radilo par godina.

Razvoj

2004. godina je period u kome dolazi do osetnog proširenja delatnosti, kupovine poslovnog prostora i pre svega, realizacije složenijih poslova. Počinju da se izvode kompletni sistemi grejanja unutar stambenih i poslovnih zgrada. Poslova je sve više, upošljavaju se novi radnici, konstantno obnavlja oprema za rad i sklapaju poslovni ugovori o održavanju objekata dečjeg vrtića, škola…

Kompleksniji poslovi

Tokom 2008. godine pristupa se sve kompleksnijim poslovima, kao što su izvođenja parnih instalacija, toplovoda, gasnih instalacija i kotlarnica, toplotnih pumpi zemlja-voda, voda-voda…

U to vreme Zanatski centar Andrić postaje ovlašćeni izvođač i serviser prestižnih kompanija u ovoj delatnosti, kao što su REHAU, REMEHA, VAILLANT, CENTROMETAL, BOSCH, LG.

Firma se razvijala i uz primenu novih znanja ubrzo su realizovani poslovi koji do sada nisu rađeni na ovim prostorima.  Jedan od takvih je grejanje saobraćajnica toplotnim pumpama, kada se prevazilaze problemi koje stvara led u saobraćaju, zatim grejanje trgova, ili izrada gasnih kontejnerskih kotlarnica i njihovo projektovanje.

Partnerstvo

2010. godine je potpisan ugovor sa Užice gasom, i partnerstvo podrazumeva izvođenje kompletnih radova od merno regulacionog seta  do bilo kog potrošača.

Proširenje centra

2012. godine se ulazi u novu fazu razvoja. U skladu sa obimom posla proširen je i poslovni prostor, otvoren izložbeni salon, uposlen veći broj radnika, kao i još jedan iženjer-projektant.  Potpisani su i novi ugovori sa firmama podizvođačima.

U poslednjih pet godina porast obima usluga na godišnjem nivou se kretao od 20 do 30% tako da je prošle godine kupljen nov magacinski i kancelarijski prostor u Sevojnu veličine oko 500 m², gde je između ostalog, smešten i servis za Vaillant-ove proizvode. Proširen je vozni park i izvesno je da će u skorijem periodu doći do upošljavanja novih radnika, jer posla je sve više.

Licencirani smo izvođač i serviser opreme vodećih svetskih kompanija